Hvad er stress?

En sund reaktion på en usund situation

I bund og grund er stress et sundhedstegn.
For stress er en sund reaktion på en usund situation og et tegn på, at kroppen er “vågen”, og at den fungerer normalt. Med stresssymptomerne gør den os opmærksomme på, at noget i vores liv ikke er, som det skal være. Den situation, vi er i, og de relationer, vi indgår i, er ude af balance.

Når vi mærker de mange stresssignaler, skal de tolkes som kroppens måde at tale til os på. Kroppen starter med at hviske – svarende til de første svage stresssignaler. Hvis vi ikke lytter, men blot fortsætter en ubalanceret hverdag, vil kroppen begynde at tale højere og højere, indtil den til sidst råber for at få os i tale. Når kroppen råber, er det som regel i form af mere alvorlige stresssignaler. For nogle skal der et sammenbrud eller totalt kollaps til, før de lytter, mens andre stopper op ved kraftig hjertebanken, kraftig hovedpine eller lignende. Når vi endelig stopper op, har kroppen fuldført sin “mission” med at gøre os opmærksomme på, at vi var ude af kurs, og den vil, efterhånden som vi arbejder os hen imod en god balance, stoppe med at larme.

Stressmaster Uddannelsen, stresscoach uddannelse i Vejle, stresscoach, led uden om stress, de 6 stresspunkter, stressmaster, stressfri ledelse, den helstøbte leder

Kroppen – din allerbedste ven

Kroppen er din allerbedste ven. Og hvis du ikke allerede er rigtig gode venner med din krop, er det på høje tid, at du bliver det. Du finder ikke en klogere og kærligere guide i livet. Kroppen er fantastisk vis, og den har altid ret. Den vil gøre alt, hvad den kan for at hjælpe dig, næsten uanset hvad du udsætter den for.

Den brokker sig ikke, medmindre der er en årsag til det. Og når den gør det, har den altid en vigtig besked til dig om, at noget er ude af kurs. Lyt til den, alt hvad du kan, og lær. I både mit personlige stresshåndteringforløb og onlineforløb, lærer jeg dig, hvordan du både lytter til kroppen og lærer af det, den fortæller dig.

Vores hoved har som regel en helt anden dagsorden end kroppen og finder ofte på alle mulige strategier, der får os til at undgå at lytte og tage hensyn til kroppens signaler. Eller det får os til at dulme signalerne, hvis de ikke længere kan overhøres. Ofte med bemærkninger om, at “jeg slet ikke har tid til at tage mig af det nu”, “jeg har jo et program, der skal nås”, “jeg må tage mig af det senere” etc.

En meget vigtig og grundlæggende del af at slippe stress handler derfor om at få skabt forbindelse mellem hovedet og kroppen, sådan at hele vores organisme kommer til at samarbejde på smukkeste vis.

Kroppen er din allerbedste ven. Og hvis du ikke allerede er rigtig gode venner med din krop, er det på høje tid, at du bliver det.

FÅ EN GRATIS MEDITATION + GUIDE der øjeblikkeligt reducerer dit stressniveau

(Og følg nyhedsbrevet med konkrete værktøjer, tilbud, nyheder og brugbar viden om stresshåndtering)
Nul SPAM. Kun brugbar og værdifuld viden fra mig til dig.