Passer du også bedre på din bil end din krop?

Har du bestilt tid til eftersyn af bilen?
 
Mit gæt er, at du har styr på det.
 
For du VED, hvor dyrt og besværligt, det kan blive, hvis du lader være. Du ved også hvor store problemer, du kommer i, hvis du hælder diesel på benzinbilen eller undlader at påfylde olie, når lampen lyser.
For det er så logisk for os mennesker, at en maskine skal plejes, smøres, vedligeholdes OG have det rette brændstof for at køre og fragte os fra A til B hver dag.
 
MEN
 
Mens vi omhyggeligt vedligeholder bilen, forholder det sig ganske anderledes med noget, der er LANGT VIGTIGERE.
Nemlig kroppen.
Den triste nyhed er nemlig, at vi generelt passer bedre på vores bil (og andre slags maskiner og materielle ting) end vores krop.
 
Ikke dermed sagt, at vi ikke skal passe på vores maskiner – selvfølgelig skal vi det. Men vi skal først og fremmest passe på vores egen allervigtigste levende maskine – kroppen.
 
Vi forventer nemlig generelt af den, at den præsterer på højt niveau hver dag. Og når den ikke gør det, bliver vi overraskede – måske også sure… Og det er endda selvom vi ikke har behandlet den særlig godt dagen (eller månederne) inden.
 
Det kan have rigtig store konsekvenser, når vi ikke passer på kroppen – ultimativt kan vi komme til at betale den største pris af dem alle.
 
En stor undersøgelse fra 2015 konkluderer således, at udbrændthed, der kan være en følge af længerevarende stress, ligger på førstepladsen over årsager til blodpropper i hjertet hos (ellers raske) mænd. Og på anden pladsen hos kvinder, kun overgået af rygning.
 
Så hvordan ser det ud for dig?
 
Husker du at smøre og vedligeholde kroppen? Giver du den det rette brændstof at køre på? Og får du bestilt tid (og mødt op) til et årligt eftersyn = sundhedstjek?
 
Hvis ikke er det aldrig for sent at begynde.
F.eks. allerede i dag❤️
 
Mange hilsener
Lisbeth
 
Ps.: Husk at jeg er lige her, hvis du har brug for hjælp på vejen – f.eks. via dette kursus, hvor du  lærer, hvordan du undgår stress og dermed aldrig kommer i nærheden af den farlige udbrændthed.
Udgivet i Kuren mod Stress, Stress, Stresshåndtering

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Bliv Stressmaster

Vil du lære dig selv og andre at slippe stress - for altid? Så kom med på Stressmaster Uddannelsen og bliv certificeret stresscoach.
Læs om uddannelsen her

Stressmaster Uddannelsen, Certificeret stresscoach uddannelse i Vejle med stresscoach Lisbeth Fruensgaard

Kuren mod Stress

Onlineforløb for dig, der længes efter at komme stressen til livs en gang for alle.
Læs om forløbet her

Kategorier

FÅ EN GRATIS MEDITATION + GUIDE der øjeblikkeligt reducerer dit stressniveau

(Og følg nyhedsbrevet med konkrete værktøjer, tilbud, nyheder og brugbar viden om stresshåndtering)
Nul SPAM. Kun brugbar og værdifuld viden fra mig til dig.