At være på rette livsvej

Stresscoach og forfatter, Lisbeth Fruensgaard, stresscoach uddannelse i VejleMon du går på din unikke livsvej?

Den vej, der giver allermest mening for dig og dagligt får dig til at føle, at du bruger hele dig med alle de unikke kompetencer, du indeholder?

Jeg har selv i dag en grundlæggende følelse af at være det helt rette sted og kunne ikke forstille mig at lave andet, end det jeg gør. Heller ikke selvom jeg en dag skulle være så heldig at have penge nok til, at jeg ikke længere behøvede at arbejde.

MEN sådan har det absolut ikke altid været, og forleden blev jeg for alvor opmærksom på, hvad det har kostet mig at være det helt forkerte sted.

Tilbage ved juletid havde jeg sammen med min mand fået den storslåede (syntes vi dengang) idé at melde os til et 6 timers kursus om Buddhisme på Århus Universitet.

(Hvad vi ikke lige havde taget højde for var, at datoen for kurset var 19. april, der – som du sikkert selv erfarede – var den skønneste forårsdag. Men vi kom afsted og holdt også ud i nogle af de 6 timer…)

Timerne på Universitet gjorde mig en del klogere på Buddhisme 🙂 men de bragte mig samtidig direkte tilbage til en skræmmende følelse fra min studietid.

Dels fordi jeg pludselig befandt mig i et halvslidt undervisningslokale på stolerækken foran usandsynlig mange grønne tavler, hvor der i midten var gjort plads til underviserens buddhisme slides (der  – helt som det så ofte skete for læren tilbage i skoletiden – ikke virkede…).

Men især fordi de mange tavler (ud over at være grønne) var overskrevet med næsten ulæselige tegn og bogstaver nedfældet med det gode gamle skoleskridt af en underviser, der åbenbart syntes, at det med at viske ud var temmelig overvurderet.

I sig selv var der jo ikke noget skræmmende i det – snarere var det ganske trygt og bekendt. Ikke meget har forandret sig, siden jeg selv sad der som “rigtig” studerende. Det skræmmende skete i det øjeblik, det pludselig gik op for mig, hvad det var, der var blevet undervist i. Det var Makroøkonomiet af mine gamle skrækfag i rækken af en lang række af skrækfag på mit afsætningsøkonomiske studie.

Gensynet gav med det samme en række reaktioner, der var så stærke, at jeg blev fysisk dårligt til pas. For hvor jeg dog kæmpede for at komme gennem de endeløse timer fyldt med økonomi og matematik, der slet, slet ikke var noget for mig.

Og lige DER midt i buddhisme og 8 overkrevne tavler, blev det så tydeligt for mig, hvad mit forkerte studievalg har kostet mig. For min verden bliver meget hurtigt tung, grå, svær og lidt trist, når emner som matematik , økonomi og politik skal vendes. Emnerne interesserer mig simpelhen overhovedet ikke og dræner mig derfor hurtigt for energi og slukker for farverne omkring mig.

Helt anderledes ser det ud med kreative gøremål (som f.eks. gør-det-selv projekter i hus og have), design, gastronomi, hjerteenergi, alt det, der ikke kan måles eller sættes på formel, og alt hvad der indebærer synlige forandringer i både det indre og det ydre.

I mange år ville jeg ikke stå ved det. For det var bare smartere og mere “klogt” at læse økonomi og prøve at involvere mig bare en lille smule i politik. Det ville jo give mig langt bedre karrieremuligheder. Troede jeg dengang.

Mødet med de 8 makroøkonomi tavler gjorde det mere tydeligt end nogensinde, hvad det egentlig har kostet mig fuldstændig at overhøre mit hjerte og gå med “det fornuftige” valg.

I flere år – især under studietid, men også efter, lå fornuftens valg som en tung tåge rundt omkring mig, og gjorde mange ting hårde, tunge og knoklende fremfor for lette og nydelsesfulde. Det drænende min energi og betød igen og igen, at jeg ikke kunne være den glade, omsorgfulde, hjælpsomme og kærlige person, jeg gerne ville være. Energien rakte simpelhen ikke, fordi jeg valgte at gå mod det, der føltes godt, let og nydelsesfuldt i stedet for at gå med.

Så hvad med dig?

Går du med det, der føles rigtig, godt og nydelsesfuldt for dig. Eller lytter du til bør, burde og fornuftens stemme, der måske får dig til at gå på en livsvej, der ikke er din? Der er værd at reflektere lidt over – for dit valg kan have store omkostninger.

Kærlig hilsen
Lisbeth

Udgivet i Autenticitet, Balance, Energi, Glæde og overskud, Livsvej, Personlige værdier, Stresshåndtering

Bliv Stressmaster

Vil du lære dig selv og andre at slippe stress - for altid? Så kom med på Stressmaster Uddannelsen og bliv certificeret stresscoach.
Læs om uddannelsen her

Stressmaster Uddannelsen, Certificeret stresscoach uddannelse i Vejle med stresscoach Lisbeth Fruensgaard

Kuren mod Stress

Onlineforløb for dig, der længes efter at komme stressen til livs en gang for alle.
Læs om forløbet her

Kategorier

FÅ EN GRATIS MEDITATION + GUIDE der øjeblikkeligt reducerer dit stressniveau

(Og følg nyhedsbrevet med konkrete værktøjer, tilbud, nyheder og brugbar viden om stresshåndtering)
Nul SPAM. Kun brugbar og værdifuld viden fra mig til dig.