Derfor skal du huske at drømme

Husk at drømme, stresscoach Lisbeth FruensgaardDenne sommer tog jeg endnu et trin på vejen mod en drøm, jeg har haft længe.

En drøm om at eje et hus højt oppe i bjergene i Italien. Et hus, hvor der er helt stille, og hvor jeg kan sidde og skrive bøger og udvikle idéer med bjergenes skønhed i baggrunden.

Og hvor jeg kan samle hele min store familie – min mand, vores to drenge, min mands 3 store drenge og alle deres kommende kærester, koner, børn….

Det kan blive til en stor flok 🙂

Der går formentlig noget tid, inden jeg bliver ejer af sådan et sted – men som du ved, hvis du kender mig – er det min klare overbevisning, at alle drømme kan indfries, hvis vi går målrettet efter dem.

Kom nærmere trin for trin
Nogle drømme tager lang tid at indfri, og andre er virkelighed næsten før, vi ved det. Men faktisk betyder det ikke så meget, hvornår drømme bliver til virkelighed – det vigtige er at nærme sig drømmen hver dag trin for trin.

Mit første trin mod min husdrøm i Italien var at begynde at lære italiensk. Og – indrømmet – det går kun langsomt fremad med det. Men dog avanti 🙂

Mit næste trin tog jeg denne sommer, hvor jeg lejede et skønt hus i det område, jeg drømmer allermest om. Her tilbragte jeg en fantastisk uge sammen med hele familien.

De kommende trin bliver formentlig endnu flere besøg og – ja, hvem ved – en dag står jeg pludselig med nøgler i hånden til vores eget hus. I hvert fald hvis det bliver ved med at være så stor en drøm, som det er nu.

Derfor skal du drømme
Når jeg drømmer om et hus i Italien, er det ikke huset i sig selv, der betyder noget. I stedet er det de værdier, jeg kan udleve ved at gøre drømmen til virkelighed. Værdier som ro, harmoni, storslået natur, familiesammenhold og kærlighed for at nævne nogle stykker.

Det er det, der virkelig betyder noget for mig.

At drømme er efter min mening en meget vigtig ingrediens i livet – i især i det stressfrie liv – fordi drømme bunder i vores livsværdier.

Mange opgiver helt at drømme og tænker “det lykkes aldrig”. Ofte bliver vi bremset, når vi begynder at tænke på “hvordan”. Altså: “hvordan skal jeg nogensinde lykkes med det?”.

Men vi behøver ikke at kende hele vejen og alle de trin, vi skal tage. Faktisk behøver vi kun at kende det, der ligger lige først for. Så viser det næste trin sig ofte af sig selv.

Ingen af os kan forudse, hvad der sker i fremtiden og hvilke muligheder, der måske pludselig åbner sig. Ikke desto mindre, er det det, vi gør, når vi opgiver en drøm og tænker “det lykkes aldrig”. Dermed lukker vi døre, der kunne have bragt stor lykke og livskvalitet.

Drømme er fantastiske, fordi de – uanset hvornår og om de bliver til virkelighed – får dig til at holde fokus på dine værdier.

Prøv selv lige nu at tænke på en drøm du har (og hvis du ikke har en, så begynd straks at drømme). Spørg dernæst dig selv, hvorfor du har denne drøm. Hvad er det, den vil give dig? Hvorfor er det vigtigt?

Svaret på disse spørgsmål vil fortælle dig, hvad det er allermest vigtig for dig her i livet – dine personlige livsværdier.

Og mens du arbejder hen mod den store drøm, kan du i det små opfylde dine værdier, som du nu kender, på forskellig vis undervejs.

F.eks. kan jeg finde natur her i Danmark – endda tæt på hvor jeg bor – der også ville kunne give ro og harmoni. Ikke på samme måde og i samme grad som bjergene, men dog ro og harmoni. Og jeg ville kunne invitere hele familien til det hus, vi bor i, i Danmark og på den måde pleje familiensammenholds-værdien – blot i nogle andre rammer.

Når du går efter dine drømme, er du tro mod dig selv og alt hvad der er vigtigt for dig. Drømme hjælper dig med hele tiden af holde fokus og gå i den rigtige retning. Måske skifter de form undervejs, og måske tager det 5, 10 eller 15 år at udføre dem.

Men lad dig aldrig bremse af det – for når du tillader dig selv at drømme og virkelig gå efter det, du ønsker, så lever du et liv i overensstemmelse med dine værdier.

Alt for mange mennesker drømmer om et liv, og så lever de et helt andet. Eller også opgiver de helt at drømme, fordi drømmene virker så uopnåelige. På den lange bane kan en sådan livsførelse medføre stress, fordi vi lever på en måde, der ikke harmonerer med vores indre.

Derfor: Drøm stort. Bliv bevidst om de værdier der ligger bag din drøm(me). Bevæg dig hver dag mod din drøm med små mikrotrin. Og husk at efterleve dine værdier på anden vis mens du arbejder på din drøm.

kh og ciao
Lisbeth

 

 

Udgivet i Balance, Drømme, Glæde og overskud, Hverdagsglæde, Kuren mod Stress, Livsvej, Lykke, Personlige værdier, Stresshåndtering

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Bliv Stressmaster

Vil du lære dig selv og andre at slippe stress - for altid? Så kom med på Stressmaster Uddannelsen og bliv certificeret stresscoach.
Læs om uddannelsen her

Stressmaster Uddannelsen, Certificeret stresscoach uddannelse i Vejle med stresscoach Lisbeth Fruensgaard

Kuren mod Stress

Onlineforløb for dig, der længes efter at komme stressen til livs en gang for alle.
Læs om forløbet her

Kategorier

FÅ EN GRATIS MEDITATION + GUIDE der øjeblikkeligt reducerer dit stressniveau

(Og følg nyhedsbrevet med konkrete værktøjer, tilbud, nyheder og brugbar viden om stresshåndtering)
Nul SPAM. Kun brugbar og værdifuld viden fra mig til dig.