5 tip til at øge trygheden blandt dine medarbejdere

Som leder kan du gøre meget for at skabe tryghed blandt dine medarbejdere. Læs nedenstående tip og spørg dig selv i hvor høj grad du gør det, der står. Hvis du ikke allerede praktiserer nedenstående, så begynd i dag og husk på:
tryghed = større arbejdsglæde = bedre resultater

Tip 1: Vær proaktiv
Sørg for at holde fokus på de ting, du har indflydelse på. Lad være med at bruge energi på ydre faktorer, du ikke kan ændre, men ret i stedet din opmærksomhed mod det, du kan gøre noget ved.

Tip 2: Vær meddelsom
Hold dine medarbejdere informeret. Dette gælder især i perioder med forandringer, kriser og nedskæringer, hvor medarbejderne har ekstra brug for at blive informeret om, hvad der sker – og især hvad der skal ske med dem! Informer også selvom der ikke er noget nyt at informere om. En kort ugentlig status er med til at skabe tryghed.

Tip 3: Udvis ro
Husk at dine medarbejdere kigger på dig og tolker på dine signaler i forhold til, hvordan tingene går. Hvis du udviser stress, bekymring eller ophidselse, eller hvis du er kort for hovedet, vil utrygheden blandt dine medarbejdere lynhurtigt vokse. Sørg derfor for at bevare roen og være den “faste klippe i stormvejr”. Din væremåde kan have en altafgørende effekt på graden af tryghed i din afdeling.

Tip 4: Giv tid til bekymrede medarbejdere
Som leder er det at lytte til og søge at forstå dine medarbejdere en af dine vigtigste opgaver. Hvis du oplever, at en medarbejder er bekymret eller frustreret, så giv dig tid til at snakke med vedkommende. Lad det ikke vente. Tiden er mere end godt givet ud. Vær nærværende, lyttende og vis forståelse og søg dernæst at finde en løsning på årsagen til bekymringen. Selv i situationer, hvor der ikke umiddelbart findes en løsning, har du bremset meget utryghed blot ved at lytte og vise forståelse.

Tip 5: Vær ærlig
Sørg for altid at holde dig til sandheden. Dine medarbejdere skal kunne stole på dig og føle sig trygge ved, at det du gør og siger stemmer overens med sandheden. Det giver næsten sig selv, at det modsatte – altså at lyve eller at give medarbejderne ukorrekte informationer – med det samme danner grobund for stor utryghed.

Udgivet i Arbejdsglæde, Ledelse, Stresshåndtering Mærker: , , ,
2 kommentarer til “5 tip til at øge trygheden blandt dine medarbejdere
  1. Altid godt med nogle korte kontakte præcise råd 🙂

  2. Altid godt med nogle korte kontante præcise råd 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Bliv Stressmaster

Vil du lære dig selv og andre at slippe stress - for altid? Så kom med på Stressmaster Uddannelsen og bliv certificeret stresscoach.
Læs om uddannelsen her

Stressmaster Uddannelsen, Certificeret stresscoach uddannelse i Vejle med stresscoach Lisbeth Fruensgaard

Kuren mod Stress

Onlineforløb for dig, der længes efter at komme stressen til livs en gang for alle.
Læs om forløbet her

Kategorier

FÅ EN GRATIS MEDITATION + GUIDE der øjeblikkeligt reducerer dit stressniveau

(Og følg nyhedsbrevet med konkrete værktøjer, tilbud, nyheder og brugbar viden om stresshåndtering)
Nul SPAM. Kun brugbar og værdifuld viden fra mig til dig.