Et land uden stress?

Et land uden stress - Stresscoach og forfatter Lisbeth FruensgaardHvis du nogensinde har været i Thailand, kan du måske nikke genkendende til thailændernes meget venlige og imødekommende måde at være på. De sætter uden tvivl en ære i at skabe harmoni og få andre til at føle sig godt tilpas.

Jeg har selv været i Thailand de sidste par uger, og blev hver dag både forundret og imponeret over, hvordan selv de meste udfordrende turister blev mødt med smil og venlighed.

En anden ting, jeg bemærkede var, at servicepersonalet på alle steder, vi kom til,  både grinede og lavede sjov med hinanden flere gange i løbet af dagen – og dette til trods for deres ofte både lange og hårde arbejdsdage. Det virkede meget oprigtigt, og stress og alt, der ligner, syntes meget fjernt – ja, nærmest ikke-eksisterende.

Selvfølgelig er der formentlig mennesker i Thailand, der har stress. Men mit bud er, at det er meget få. For thailænderne har nemlig en meget vigtig tilgang til det at arbejde, som vi i Danmark og andre vestlige lande godt kan lade os inspirere af og huske at minde hinanden om.

På thai hedder det sà-nùk. Oversat til dansk betyder det: At have det sjovt.

Og netop dette, at have det sjovt, er den dybereliggende målestok for, om noget er værd at gøre. De er altid klar til fest, og holder f.eks. nytår hele 3 gange. Og selvom de arbejder hårdt, er der altid et socialt aspekt ved alle arbejdsopgaver, som holder humøret højt, og forhindrer det hele i at blive alt for alvorligt – noget som Thailænderne faktisk opfatter som en fornærmelse.

Så lad os minde hinanden om, at det, der virkelig betyder noget i arbejdslivet, er at have det sjovt med det, vi gør. Det er det, der driver værket i længden, og som er med til at sikre, at vi kan klare større belastninger uden at få stress af det.

Et land uden stress - Stresscoach og forfatter Lisbeth Fruensgaard

IMG_2050

IMG_1871

IMG_1936

Udgivet i Arbejdsglæde, Balance, Energi, Glæde og overskud, Lykke, Medarbejdertilfredshed, Stress, Stresshåndtering

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Bliv Stressmaster

Vil du lære dig selv og andre at slippe stress - for altid? Så kom med på Stressmaster Uddannelsen og bliv certificeret stresscoach.
Læs om uddannelsen her

Stressmaster Uddannelsen, Certificeret stresscoach uddannelse i Vejle med stresscoach Lisbeth Fruensgaard

Kuren mod Stress

Onlineforløb for dig, der længes efter at komme stressen til livs en gang for alle.
Læs om forløbet her

Kategorier

FÅ EN GRATIS MEDITATION + GUIDE der øjeblikkeligt reducerer dit stressniveau

(Og følg nyhedsbrevet med konkrete værktøjer, tilbud, nyheder og brugbar viden om stresshåndtering)
Nul SPAM. Kun brugbar og værdifuld viden fra mig til dig.