Stop bekymringerne om hvad andre synes

Glem hvad andre tænker - det er langt vigtigere hvad du tænker om dig selv. Stresscoach Lisbeth Fruensgaard i Vejle Bekymringerne om hvad andre mennesker tænker og mener om os er uden tvivl blandt de faktorer, der medvirker til stress.

Ikke blot er de med til at skabe stress, de tager typisk også til, når vi for alvor rammes af stress og må sygemelde os.

Jeg oplever igen og igen, hvordan det der fylder allermest hos sygemeldte stressramte, er tankerne om, hvad andre nu tænker og mener om, at de har fået stress og ikke kan gå på arbejde.

Da kroppen reagerer på vores tanker (og ikke kun på virkelighed), skaber alle bekymringstankerne blot mere stress, fordi de får kroppen til at producere stresshormoner.

Udover stress, skaber bekymringerne om, hvad andre synes, også typisk indre usikkerhed, uro og en følelse af at være forkert. Og de er med til at lægge en dæmper på vores fremtræden, fordi vi hele tiden må tage højde for, om andre nu kan lide det, vi gør og siger.

Jo mere vi lader andres meninger fylde, jo mere utydeligt bliver vores eget unikke selv, og vi risikerer at leve andres liv i stedet for vores eget enestående liv.

Hvis du ofte føler dig styret og begrænset af, hvad andre måtte tænke om dig, så find her 7 gode råd til, hvordan du slipper bekymringerne og skuer op for dit eget unikke selv.

7 gode råd til, hvordan du bliver bedre til at slippe bekymringerne om, hvad andre tænker

1. Mind your own business
Ja, det lyder måske lidt kontant. Men faktum er, at andres tanker slet ikke er vores anliggende. Faktisk er vi lidt egocentriske, når vi tror, at alle går rundt og bruger deres tankekapacitet på os. Sandsynligheden for at de ikke gør, er STOR. Verden handler jo om SÅ meget andet, og størstedelen af tiden går folk rundt og tænker på noget helt andet end dig. Ja, faktisk ville du måske blive lidt fornærmet hvis du vidste hvor lidt, de tænker på dig. Og alligevel bruger du en meget stor del af din tankekapacitet på bekymringer om, hvad de mon tænker om dig. Det er da lidt skørt, ik’?

2. Du kan ikke please alle
Husk altid, at uanset hvad du gør, vil du ALDRIG kunne gøre alle tilfredse. Når du er på én måde, vil nogen kunne lide dig, og når du er på en anden måde, vil nogle andre kunne lide dig. Det er et stort uendeligt marathonløb at gøre alle tilfredse. Og i virkeligheden betyder det heller ikke så meget, så længe du selv er tilfreds og kan stå inde for de ting, du gør og siger.

3. Slip kontrollen
Du vil aldrig kunne kontrollere, hvad andre tænker. De er så mange ting i deres liv, der påvirker deres meninger og holdninger – også dem de har til dig. Måske ændres deres tanker om dig på grund af noget helt andet i deres liv. Du vil aldrig kunne styre det. Slip det og brug i stedet energien på at gøre dig umage med at være på den måde, du allerbedst SELV kan lide.

4. Hold fokus på dem, der nærer dig
Som sagt, kan vi ikke please alle. Og samtidig er det ikke alle, der kan please os. Nogle mennesker vil helt naturligt give os god energi, mens andre vil dræne os. Ikke fordi nogen er forkert – men simpelthen fordi vi er forskellige. Der er helt som det skal være, og din opgave er at rette dit fokus mod de mennesker, der nærer dig og giver dig energi. Med nærende og energigivende mennesker omkring dig, er det langt nemmere at stå ved dig selv og din måde at være på.

5. Kend dit eget værdisæt
En meget vigtig opgave er at finde dine egne personlige værdier. Hvad er vigtigt for DIG i DIT liv? Og hvordan vil DU gerne være som person? Med svarene på disse spørgsmål får du din egen personlige GPS, som du altid kan bruge til at navigere efter. Og med din egen personlige GPS, behøver du ikke længere at forsøge at styre efter andres. Og pludselig bliver alting langt mere ukompliceret.

6. Lyt til din indre stemme
Vi har alle vores egen unikke indre stemme, som blidt guider os på vej og fortæller os, hvad der er det rigtige at gøre. Men fordi vi har så travlt med at lytte til andres stemmer, hører vi den ofte ikke, og vi lader stor visdom gå til spilde. Beslut dig derfor for at skabe tæt kontakt til din indre stemme. Lær at lytte til den og find modet frem til at handle efter den. Det er en proces, der godt kan tage tid, men jo mere du øver dig, jo bedre bliver du. Sørg for hverdag at have en stille stund helt for dig selv, hvor du vender blikket og opmærksomheden indad og lytter til følelser, fornemmelser eller måske helt konkrete beskeder fra din indre stemme.

Det handler om at komme ud af det tankestyrede hoved og ned i den vise krop, som altid kender svarene og giver dem til dig UDEN hensyn til, hvad andre måtte mene og synes om dem. Det er fuldstændig irrelevant for kroppen, hvad andre mener.

Mindfulness og meditation og gode hjælpere, når du vil skabe kontakt til din indre stemme

7. Elsk og accepter dig selv 100%
Har du nogensinde lagt mærke til, at nogle mennesker stråler ekstra stærkt? De smiler ofte og udstråler ro og kærlighed. Disse mennesker står ofte ved sig selv 100%, og de har en høj grad af selvkærlighed. Med accepten og kærligheden til sig selv kan de give fuldstændig slip på bekymringer om, hvad andre tænker og forventer af dem. I stedet kan de stå 100% ved sig selv og det liv, der rigtig for dem, og deres lys stråler derfor ekstra stærkt.

Når du skal slippe bekymringerne om, hvad andre tænker, er selvkærlighed og accept to meget vigtige nøgleord. Også her er daglig mindfulness praksis en god hjælper på vejen. Du kan også arbejde på at skrue op for selvkærligheden simpelthen ved at begynde at yde en langt større omsorg for dig selv, end du har gjort indtil nu. I dette tidligere blogindlæg finder du inspiration til, hvad du konkret kan gøre for at yde større omsorg for dig selv.

Jeg håber, disse 7 punkter vil hjælpe dig med at slippe bekymringerne om, hvad andre tænker og til at huske på, at det er LANGT VIGTIGERE for det gode, glade og stressfrie liv, hvad du selv tænker.

Kærlig hilsen
LIsbeth

Udgivet i Energi, Glæde og overskud, Kuren mod Stress, Lykke, Personlige værdier, Stress, Stresshåndtering
En kommentar til “Stop bekymringerne om hvad andre synes
  1. Kristine Nielsen siger:

    Dejligt – den havde jeg lige brug for 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Bliv Stressmaster

Vil du lære dig selv og andre at slippe stress - for altid? Så kom med på Stressmaster Uddannelsen og bliv certificeret stresscoach.
Læs om uddannelsen her

Stressmaster Uddannelsen, Certificeret stresscoach uddannelse i Vejle med stresscoach Lisbeth Fruensgaard

Kuren mod Stress

Onlineforløb for dig, der længes efter at komme stressen til livs en gang for alle.
Læs om forløbet her

Kategorier

FÅ EN GRATIS MEDITATION + GUIDE der øjeblikkeligt reducerer dit stressniveau

(Og følg nyhedsbrevet med konkrete værktøjer, tilbud, nyheder og brugbar viden om stresshåndtering)
Nul SPAM. Kun brugbar og værdifuld viden fra mig til dig.