3 gode råd til at få hjertet med i julen

Har du husket dit eget indre julehjerte?
Her kommer 3 gode råd til, hvordan du får hjertet med i en tid, der hurtigt kan kalde på alt andet end ro, varme og kærlig hjertekontakt

1. Hav fokus på være i stedet for gøre
December er ofte fyldt med alenlange to-do lister. Prøv et øjeblik at lægge listen, og alt det du skal nå, fra dig. Sæt dig et stille sted og ret fokus mod dit hjerte. Læg evt. hånden på hjertet mens du forsøger at skabe kontakt til dit indre. Spørg nu spørg dig selv, hvem du gerne vil være i julen. Hvad vil være allermest vigtigt for dig? Måske glad, rummelig, venlig, hjertelig, fuld af overskud, sjov, kreativ etc. Spørg så dernæst dig selv hvad der skal til for at du kan blive den udgave af dig, som dit hjerte kalder allermest på.

2. Giv dig selv en kærlig pause
December, og ikke mindst selve juledagene, kan være udmattende, selvom det jo egentlig er meningen, at det skal være rart og hyggeligt. Men de mange krav der stilles til os i forhold til både praktiske gøremål, og hvem vi skal se og tilbringe tid sammen med, gør at julen ikke altid lever op til at være ”Hjerternes fest”. Hvis du føler dig tynget af de mange krav og måske også svære følelser, så giv dig selv en kærlig pause. Giv dig selv lov til at trække dig og være alene for at kortere stund. Selv 5 minutter kan gøre underværker for din energi. Lav evt. en hjertemeditation, der bringer dig i kontakt med dit hjerte og skaber ro i hele din krop. Fra det sted er det nemmere at finde tilbage til overskuddet og den gode energi igen. Du finder en lille guide til en hjertemeditation her nedenfor.

3. Giv en hjerte-krammer
Hvis du mærker, at der er optræk til negative vibrationer, surhed eller vrede i din familie eller hos andre nære relationer, så prøv at give en hjerte-krammer. Det er en fantastisk måde at bevare den gode energi og det åbne hjerte på. Når du mærker, at en person tæt på dig er på vej ind i en dårlig tilstand, så prøv alt hvad du kan at undgå at lade dig trække med ind i den dårlige energi. Sig i stedet: ”Du trænger vist til en hjerte-krammer”. Hold dernæst om personen med den dårlige energi (måske din partner, dit barn, din søster eller din mor) og bliv stående sådan i mindst 20 sekunder, mens du koncentrerer dig om at sende din egen gode energi videre over i den, du holder om. Det er ikke altid en nem ting at gøre – men det er yderst effektivt. For det er virkelig svært at bevare surhed og negative følelser over for et menneske, der holder om en, og måske endda smiler samtidig.

 

HJERTEMEDITATION: Find og download trinene her  – fra bogen Med hjertet forrest af forfatter Lisbeth Fruensgaard

 

Udgivet i Energi, Familie, Hjerteenergi, Med hjertet forrest, Relationer, Selvkærlighed

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Bliv Stressmaster

Vil du lære dig selv og andre at slippe stress - for altid? Så kom med på Stressmaster Uddannelsen og bliv certificeret stresscoach.
Læs om uddannelsen her

Stressmaster Uddannelsen, Certificeret stresscoach uddannelse i Vejle med stresscoach Lisbeth Fruensgaard

Kuren mod Stress

Onlineforløb for dig, der længes efter at komme stressen til livs en gang for alle.
Læs om forløbet her

Kategorier

FÅ EN GRATIS MEDITATION + GUIDE der øjeblikkeligt reducerer dit stressniveau

(Og følg nyhedsbrevet med konkrete værktøjer, tilbud, nyheder og brugbar viden om stresshåndtering)
Nul SPAM. Kun brugbar og værdifuld viden fra mig til dig.