Derfor kan mange ledere, HR ansatte – ja, selv stresscoaches – ikke hjælpe en stressramt

Stresscoach og forfatter, Lisbeth Fruensgaard, stresscoach uddannelse i VejleI takt med det stigende stressniveau rundt omkring på danske arbejdspladser, interesserer flere og flere sig for stresshåndtering.

Og godt for det!

Der dukker flere og flere stresshåndteringsuddannelser og kurser op, som lærer andre, hvordan man håndterer stress.

Og det er jo som udgangspunkt rigtig fint.

Problemet er, at mange af disse uddannelser udelukkende koncentrerer sig om den ene del af at være en god stressafhjælper.

Dermed udelades det, der – i mine øjne – er det allervigtigste.

Forvandlingen ligger i dig

Alt for ofte bliver arbejdet med stress reduceret til at handle om det ydre, med fokus på tidsprioritering, mailhåndtering og oprydning.

Disse værktøjer er også rigtig fine og er sammen med trin-for-trin guides samt viden og information om stress alle relevante i arbejdet med at hjælpe en stressramt.

Men der er noget, der er vigtigere.

Den afgørende brik i at få stressramte tilbage i god balance er nemlig tilstanden i den, der skal hjælpe den stressramte. 

For der findes ikke en one-size fits all, eller en enkelt model, du kan følge hver eneste gang, du sidder overfor en stressramt.

Ikke to stressramte er ens, og når du skal yde kvalificeret og virkningsfuld hjælp til en stressramt person, bliver du nødt til at arbejde indefra og ud, så du kan mærke og fornemme dig frem til, hvad den stressramte i virkeligheden råber på lige nu og her. Og hvad han har brug for, men ikke kan sætte ord på.

Og netop dette kræver, at du selv er i fuldstændig ro og balance.

Hvis ikke, vil din egen indre uro overdøve alle signalerne hos den stressramte.

Og det kan være fatalt.

For en stressramt i højrød zone har brug for noget helt andet end en stressramt i den begyndende gule zone. Og du skal kunne aflæse på deres signaler, hvor de er.

Den foruroligende sandhed er desværre, at rigtig mange, der sidder i hjælpepositionen, IKKE har styr på deres egen indre ro og balance.

Og de har ikke lært at anvende de teknikker, der gør, at de kan komme ind bag ordene på den stressramte og finde ud af, hvad der er på spil, og hvilken hjælp, der er brug for.

Det gælder både ledere, HR ansvarlige, konsulenter  – og endda nogle stresscoaches….

Stressmaster uddannelsen giver dig både de ydre og de indre værktøjer

Jeg bliver ofte spurgt om, hvorfor Stressmaster Uddannelsen varer dobbelt så lang tid som andre stresscoach-uddannelser eller kurser og dermed også koster lidt mere.

Det gør den for det første, fordi det er en uddannelse (og ikke et kursus), som afsluttes med en certificering overværet af en professionel censor.

Det er en dybdegående proces, der både giver dig ydre værktøjer (trin-for-trin guides, viden om stresshåndtering i organisationen osv.) OG værktøjer til at håndtere din egen indre tilstand.

Du bliver med uddannelsen i stand til at centrere dig selv og finde ro på få minutter, og du lærer at afkode alt det, der ikke bliver sagt højt – men som råber højt inden i den stressramte, og som derfor skal lyttes til.

Du bliver med andre ord klædt på til at lave stresshåndtering, der virker – også på den lange bane. Og det gælder, uanset om du er leder, HR ansat, coach eller på anden måde møder stressramte i dit job.

Hvis du vil vide mere om uddannelsen og blive klogere på, om den er noget for dig, så læs videre her

Under alle omstændigheder håber jeg, at du vil tage budskabet med dig, og være ekstra opmærksom på din egen indre tilstand, næste gang, du sidder overfor en stressramt.

kh Lisbeth

Udgivet i Følelsesmæssig intelligens, Kommunikation, Kuren mod Stress, Ledelse, Stress, Stresscoach uddannelse, Stresshåndtering, Stressmaster Uddannelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Bliv Stressmaster

Vil du lære dig selv og andre at slippe stress - for altid? Så kom med på Stressmaster Uddannelsen og bliv certificeret stresscoach.
Læs om uddannelsen her

Stressmaster Uddannelsen, Certificeret stresscoach uddannelse i Vejle med stresscoach Lisbeth Fruensgaard

Kuren mod Stress

Onlineforløb for dig, der længes efter at komme stressen til livs en gang for alle.
Læs om forløbet her

Kategorier

FÅ EN GRATIS MEDITATION + GUIDE der øjeblikkeligt reducerer dit stressniveau

(Og følg nyhedsbrevet med konkrete værktøjer, tilbud, nyheder og brugbar viden om stresshåndtering)
Nul SPAM. Kun brugbar og værdifuld viden fra mig til dig.