Den vigtige balance – Stressmaster Uddannelsen, Modul 1

Stressmaster Uddannelsen, stresscoach uddannelse i Vejle, stresscoach, led uden om stress, de 6 stresspunkter, stressmaster, stressfri ledelse, den helstøbte lederI sidste uge startede endnu et hold studerende på Stressmaster Uddannelsen. Det er et virkelig powerfuldt hold med utrolig mange kompetencer, og vi havde mange spændende snakke undervejs.

Modul 1 foregik som altid på skønne Haraldskær. Denne gang helt på toppen i lokalet “Udsigten”. Jeg plejer at kalde lokalet “Udsigt med indsigt”. For det er præcis, hvad der sker i det lokale 🙂

I modul 1 dykker vi dels grundigt med i selve teorien bag stress og kommer bl.a. omkring emner som: Hvad er stress? Hvad er forskellen på travlhed og stress? Hvordan opdages stress? Hvordan påvirker det kroppen?

Derudover arbejder vi i dybden med begrebet personlig balance. For intet er vigtigere end at mestre den personlige balance og kende vejen dertil, når man skal hjælpe en stressramt.

Som Stressmaster skal man være den rolige, trygge klippe, der trin for trin hjælper den stressramte på vej. Og den rolle kræver, at vi har vores eget indre på plads – og at vi ved, hvilke knapper, der kan drejes på, hvis vi for en stund kommer ud af balance.

Balance er rigtig mange ting, og der findes ikke en fælles overordnet “rigtig balance”. Til gengæld findes der en balance, der er rigtig for DIG som person.

Den personlige balance kan vurderes som et resultat af flere forskellige balancer, som alle er vigtige at forholde sig til, og som alle spiller en stor rolle for, om vi har det godt og trives i vores liv.

Den personlige balance afhænger således bl.a. af balancen mellem vores livsområder, balancen mellem værdier og handlinger samt den mentale, fysiske og følelsesmæssige balance. Og ikke mindst afhænger den af balancen mellem den feminine og den maskuline energi.

Netop balancen mellem den feminine “være-energi”og den maskuline “handle-energi”, havde vi mange gode snakke om. For hvad er det egentlig denne balance går ud på?

En enkel måde at stille det op på er:

Det feminine:
Her “downloader” du alle dine gode idéer, visioner, ønsker og drømme. Du mærker efter, hvad du har brug for, og hvad der er det rigtige for dig at gøre. Man kan måske sige, at du mentalt ( og også fysisk ved at skrive dine tanker ned) laver et manuskript for din hverdag og din fremtid. For at komme helt ind til kernen, er du nødt til at gå i det feminine gear og åbne for din intuition og kontakt til kroppen.

Det maskuline:
Her udfører du rent fysisk dit manuskript. Dvs det er her, du handler (trin for trin med det vigtigste først) på alt det, der et vigtigt for dig, og som kom ned i dit manuskript. For at sætte handling bag, må du aktivere den maskuline del af dig selv.

At undlade at tage sig af enten det maskuline eller det feminine kan være lige lidelsesfuldt. For intet er værre end at undlade det maskuline, og gå gennem hverdagen dag ud og dag ind uden at handle på det, vi virkelig drømmer om. Det SLIDER.

Omvendt er det lige så slidsomt hver dag at lægge alt din handlenergi i noget, der ikke føles rigtigt og får dig til at blomstre og udfolde alle dine smukke kompetencer simpelthen fordi, du ikke har taget dig tiden til at stoppe op og finde ud af, hvad det er.

 

Stressmasteruddannelsen, Stressmaster, stresscoach, stresscoachuddannelse, stresscoach uddannelse, Lisbeth Fruensgaard

Stressmaster Uddannelsen, certificeret stresscoach uddannelse på Hotel Haraldskær

Udgivet i Balance, Drømme, Glæde og overskud, Kuren mod Stress, Personlige værdier, Stress, Stresscoach uddannelse, Stresshåndtering, Stressmaster Uddannelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Bliv Stressmaster

Vil du lære dig selv og andre at slippe stress - for altid? Så kom med på Stressmaster Uddannelsen og bliv certificeret stresscoach.
Læs om uddannelsen her

Stressmaster Uddannelsen, Certificeret stresscoach uddannelse i Vejle med stresscoach Lisbeth Fruensgaard

Kuren mod Stress

Onlineforløb for dig, der længes efter at komme stressen til livs en gang for alle.
Læs om forløbet her

Kategorier

FÅ EN GRATIS MEDITATION + GUIDE der øjeblikkeligt reducerer dit stressniveau

(Og følg nyhedsbrevet med konkrete værktøjer, tilbud, nyheder og brugbar viden om stresshåndtering)
Nul SPAM. Kun brugbar og værdifuld viden fra mig til dig.