Knokleri eller nydelse – hvad vælger du?

Skru op for nydelsenBlandt alle de veje, vi kan vælge at gå på for at nå vores mål, er der to grundlæggende kategorier:

Knoklevejen og Nydelsesvejen.

De fleste af os vælger ubevidst den første, altså Knoklevejen, fordi det er det, vi har lært.

Vi er vokset op med, at det gerne må være hårdt, måske endda lidelsesfuldt, at nå sit mål. Og at det nødvendigvis må indebære store afsavn og kompromisser undervejs.

Der skal ydes FØR, der kan nydes, og mål koster gerne blod, sved og tårer – og i sidste ende stress.

Kan du genkende det?

Men faktisk behøver det ikke at være sådan. Der findes nemlig en måde at gøre det på, der både er stressfri og langt sjovere.

Nydelsesvejen

Når vi vælger Nydelsesvejen, skifter vi knokle-energien ud med nydelses-energien, og bringer dermed os selv i en helt anden og langt mere behagelig tilstand.

Mens knokle-energien dræner os for energi og medfører stress og ubalance, gør nydelses-energien det muligt at komme i mål med den gode energi i behold.

Når vi vælger Nydelsesvejen bliver (arbejds)livet let, sjovt og nydelsesfuldt, og vi bliver i stand til at indfri selv meget store mål og drømme uden at miste vores energi og gå på kompromis med familielivet og vores egen sundhed.

Tænk et øjeblik tilbage på det arbejdsliv, du har haft frem til i dag.

Hvilken energi har præget det mest? Nydelsesenergien eller knokleenergien?  Og er der særlige opgaver eller situationer, der har bragt dig i enten den ene eller den anden energi?

Find ind på nydelsesvejen

Når vi har oplevelsen af, at tingene bliver svære og hårde, og når der opstår knokleri og stress, er der meget ofte ubalance mellem det maskuline (handle/resultat energien) og det feminine (være/pause energien) i vores liv.

I vores iver efter at skabe et velfungerende og kærligt familieliv og samtidig opnå gode resultater i arbejdslivet, kommer vi ofte til at bruge den maskuline del af os selv langt mere end den feminine.

For at genoprette og bevare den gode balance, må vi skrue kraftigt op for den feminine energi. Du kan starte allerede i dag ved at stille dig selv de 5 spørgsmål her nedenfor og dermed blive bevidst om både, hvad der giver dig nydelse, og hvordan du kan få mere nydelse i din hverdag.

God fornøjelse.

  1. Hvad giver mig nydelse? Prøv at tænke alle livsområder igennem, dvs i forhold til: job/karriere, familie, parforhold, bolig, økonomi, personlig udvikling, fritid, sundhed
  2. Hvad stjæler min nydelse (tænk igen de forskellige livsområder igennem)
  3. Hvad koster det mig, når jeg ikke prioriterer nydelsen (vær så specifik som muligt)
  4. Hvad forhindrer mig i at have mere nydelse i min hverdag?
  5. Hvilket lille trin kunne jeg tage allerede i dag for at få mere nydelse ind i mit liv?

(ps. Husk at du på onlineforløbet Kuren mod Stress kan lære meget mere om, hvordan du får skruet op for nydelsen og ned for stressen i din hverdag. Læs om forløbet her (starter 14. november)

 

Udgivet i Arbejdsglæde, Balance, Business in Balance, Energi, Kuren mod Stress, Stresscoach uddannelse, Stresshåndtering, Stressmaster Uddannelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Bliv Stressmaster

Vil du lære dig selv og andre at slippe stress - for altid? Så kom med på Stressmaster Uddannelsen og bliv certificeret stresscoach.
Læs om uddannelsen her

Stressmaster Uddannelsen, Certificeret stresscoach uddannelse i Vejle med stresscoach Lisbeth Fruensgaard

Kuren mod Stress

Onlineforløb for dig, der længes efter at komme stressen til livs en gang for alle.
Læs om forløbet her

Kategorier

FÅ EN GRATIS MEDITATION + GUIDE der øjeblikkeligt reducerer dit stressniveau

(Og følg nyhedsbrevet med konkrete værktøjer, tilbud, nyheder og brugbar viden om stresshåndtering)
Nul SPAM. Kun brugbar og værdifuld viden fra mig til dig.