Skab gode rammer for, at din medarbejder kan genskabe energibalancen

Her får du et uddrag fra min kommende bog Kuren mod Stress, der bl.a. handler om ledelse og stress.

Stress opstår, når vi gennem længere tid har brugt mere energi, end vi har fyldt på, og din stressramte medarbejder vil derfor typisk have et meget stort underskud på sin personlige energibalance. Det første trin på vejen til at slippe stress er derfor at få genoprettet denne energibalance, hvilket først og fremmest kræver ro – og som leder kan du hjælpe til med at skabe de optimale rammer for denne ro. Hvis din medarbejder er sygemeldt, så lav fra starten klare aftaler om, hvordan og hvornår han skal kontaktes, og hold dig så kun til det. Måske har I allerede en politik på din arbejdsplads, der beskriver, hvordan og hvor tit kontakten skal foregå. Men hvis ikke, så skab selv rammerne. Vær opmærksom på, at det kan være hårdt og energikrævende for den stressramte at tage kontakt til dig. Det skyldes stressen og behøver ikke at have noget specifikt med dig at gøre. Spørg dig forsigtigt frem til, hvordan din medarbejder har det med at tage kontakt, og om han evt. foretrækker, at det er dig, der tager kontakten. Og opbyg så rammerne ud fra det. En måde at gøre det på kan være at holde en kort statussamtale over telefonen hver anden uge. Hvis din medarbejder er virkelig hårdt ramt, kan det også være en god idé at lade ham få helt fred i en måneds tid. Det handler om at skabe de bedste rammer for, at din medarbejder kan samle ny energi – og hvis kontakten er energikrævende, kan det være bedre at vente. Sørg dog for, at der i denne periode bliver iværksat hjælp til din medarbejder. Efterhånden som din medarbejder får det bedre, kan I øge hyppigheden af kontakten, hvilket især bliver både relevant og nødvendigt, når din medarbejder skal starte på arbejde igen. Lad også den stressramte vide, at der bliver taget hånd om opgaverne, mens han er væk, og giv en klar udmelding om, at den stressramte skal tage sig den tid, han har brug for til at blive klar igen – og at jobbet selvfølgelig vil være der, også selvom sygemeldingen varer nogle måneder.

Som tidligere nævnt er det vigtigt, at du med det samme tager ansvar for at prioritere opgaverne i resten af dit team. I er nu én mindre til at løse opgaverne, og I vil derfor ikke kunne nå det samme. Find hurtigst muligt ud af, hvilke opgaver der kan vente eller evt. uddelegeres til andre i virksomheden. Dette gælder også, selvom din medarbejder ikke er sygemeldt. Den stressramte har brug for aflastning og vil i en periode kun kunne varetage en mindre mængde opgaver. Både visheden om, at jobbet venter, og at der er styr på opgaverne, så kollegerne ikke bliver overbelastet grundet den stressramtes fravær, er utrolig vigtig for den stressramte. Den er med til at skabe grundlaget for den nødvendige ro, så din medarbejder udelukkende kan koncentrere sig om at genvinde sit energiniveau og samle nye kræfter.

Du kan læse mere om bogen, Kuren mod Stress her

Udgivet i Energi, Kuren mod Stress, Ledelse, Lederudvikling, Stress, Stresshåndtering

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Bliv Stressmaster

Vil du lære dig selv og andre at slippe stress - for altid? Så kom med på Stressmaster Uddannelsen og bliv certificeret stresscoach.
Læs om uddannelsen her

Stressmaster Uddannelsen, Certificeret stresscoach uddannelse i Vejle med stresscoach Lisbeth Fruensgaard

Kuren mod Stress

Onlineforløb for dig, der længes efter at komme stressen til livs en gang for alle.
Læs om forløbet her

Kategorier

FÅ EN GRATIS MEDITATION + GUIDE der øjeblikkeligt reducerer dit stressniveau

(Og følg nyhedsbrevet med konkrete værktøjer, tilbud, nyheder og brugbar viden om stresshåndtering)
Nul SPAM. Kun brugbar og værdifuld viden fra mig til dig.