Mindfulness på modul 2

Kuren mod stress - intensivt 12 ugers online forløb for dig, der er stressramt med Lisbeth FruensgaardI sidste uge mødtes jeg med mit Stressmaster hold til modul 2 på Stressmaster Uddannelsen.

Modul 2 handler om mindfulness og i løbet af de to dage blev holdet guidet gennem forskellige mindfulnessøvelser. Vi var både igennem de klassiske mindfulnessøvelser som Body scan, Åndedrætsmeditation, Breathing Space og forskellige sanseøvelser. Og vi var igennem den lidt mindre kendte Wheel of Awareness meditation, der handler om at bringe opmærksomhed til, hvordan vores forskellige sanser hele tiden fanger vores bevidste opmærksomhed.

Mindfulness er i meget høj grad en træning i at være tilstede og have fokus på det, som er. Det er også en træning i at bringe venlighed, accept og kærlighed til det, som er – også der, hvor en situation eller en relation ikke er, som vi havde forestillet os, eller som vi gerne vil have, det eller de skal være.

Vi havde gennem de to dage nogle gode snakke om netop det bare at være og acceptere den virkelighed, som er. Også når den er svær og fyldt med f.eks. stress, angst eller smerter. For netop den fulde accept af en situation åbner døren for at ændre på situationen. Først med den fulde accept kan vi bevæge os fremad mod noget nyt og bedre.

Som Stressmaster er det vigtigt at kunne hjælpe den stressramte frem til en accept af sin situation og derfra videre en bedre hverdag uden stress. Det bedste udgangspunkt, for at kunne gøre det, er selv at være i stand til det at finde accepten frem også i svære situationer. Derfor skal de kommende stressmasters her den næste måned træne og gøre sig erfaring med de forskellige mindfulnessøvelser, så det bliver en del af deres hverdag.

Den mindfulde tilgang til livet er en vigtig brik i at blive en god og kompetent Stressmaster.

På modulet snakkede vi også om vores iver for gerne at ville handle, finde løsninger og “fixe” det, der er i uorden, hurtigst muligt.

Men nogen gange findes løsningen i bare at være tilstede og mærke det, der er, og slippe modstanden mod det kaos og den uro, som stress skaber i vores liv.

Vi skal turde slippe vores handletrang og iver for at komme videre og skabe synlige resultater. Netop dette kan være en kæmpe udfordring for mange af os, fordi vi har handlet hele vores liv og fordi det, det der har givet “point”, har været de synlige resultater.

Men når vi finder modet frem til først blot at være, at mærke og slippe modstand, kan vi efterfølgende skabe resultater på et langt mere bæredygtig og langtidsholdbart niveau.

Udgivet i Accept, Balance, Kuren mod Stress, Meditation, Mindfulness, Nærvær, Pauser, Stress, Stresscoach uddannelse, Stresshåndtering, Stressmaster Uddannelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Bliv Stressmaster

Vil du lære dig selv og andre at slippe stress - for altid? Så kom med på Stressmaster Uddannelsen og bliv certificeret stresscoach.
Læs om uddannelsen her

Stressmaster Uddannelsen, Certificeret stresscoach uddannelse i Vejle med stresscoach Lisbeth Fruensgaard

Kuren mod Stress

Onlineforløb for dig, der længes efter at komme stressen til livs en gang for alle.
Læs om forløbet her

Kategorier

FÅ EN GRATIS MEDITATION + GUIDE der øjeblikkeligt reducerer dit stressniveau

(Og følg nyhedsbrevet med konkrete værktøjer, tilbud, nyheder og brugbar viden om stresshåndtering)
Nul SPAM. Kun brugbar og værdifuld viden fra mig til dig.